Ferie i Kirkenes

Kirkenes Snøhotell

Kirkenes er en liten by som ligger i det østlige Finnmark, helt på grensen til Russland. Til tross for sin avsides beliggenhet har byen en rik historie og mye å tilby for turister som er på jakt etter en unik og spennende opplevelse i det nordlige Norge. Kirkenes inneholder mye annet enn hva man finner sør i Norge, og mye av det som finnmarkinger tar for gitt, vil en søring kunne miste fotfestet av, som for eksempel den sinnsyke naturen.

Turismen i Kirkenes har økt de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med sin vakre natur, rike kultur og historie og en rekke spennende aktiviteter å utforske, har Kirkenes mye å tilby besøkende. Hit kommer derfor turister fra hele verden, for å oppleve noe av det som regionen har å by på. Nå skal det sies at turismen skulle kunne oppgraderes noe voldsomt, men en av grunnene til at det ikke blir gjort, er at egentlig så vil alle vi som bor her, bare ha plassen for oss sjøl!

En av de mest populære aktivitetene i Kirkenes er hundekjøring. Det er en flott måte å oppleve den vakre naturen på, og samtidig ha en spennende opplevelse med de vakre og lojale hundene. Det er flere turer tilgjengelig, og du kan velge alt fra en kort tur på et par timer til en flerdagers ekspedisjon. Mere info kan du få på hotellet ditt.

En annen populær aktivitet i Kirkenes er å se nordlyset. Byen ligger langt nord og er derfor et flott sted for å se dette fantastiske fenomenet. Det er flere turer som tilbys, og det er en flott måte å oppleve nordlyset på en spesiell måte. Nå er man ikke sikret å få opplevd nordlyset på en tur til Kirkenes, men er været klart, er det store sjanser mellom november og februar.

Hvis du ønsker en mer avslappende opplevelse, kan du ta en tur ut på fjorden med båt eller kajakk. Du kan se på dyrelivet og den vakre naturen i området mens du padler langs fjorden. En tur med kajakk opp i Pasvikelva er også en fantastisk opplevelse, bare pass på den grense under vann, for på den andre siden av elva ligger Russland.

Kirkenes har også en rekke severdigheter å utforske. Grenselandmuseet gir en spennende innsikt i det spesielle forholdet mellom Norge og Russland og viser historien til området og hvordan grensen ble fastsatt. Andersgrotta, som var en viktig bunker under andre verdenskrig, er også en interessant severdighet å besøke.

Når det gjelder hoteller og overnattingsmuligheter, er det flere alternativer å velge mellom. Scandic Kirkenes er et populært valg blant besøkende og tilbyr moderne fasiliteter og god beliggenhet i sentrum av byen. Thon Hotel Kirkenes er også en god mulighet og tilbyr komfortable rom og nærhet til lokale aktiviteter og severdigheter. Ett spennende alternativ kan også være snøhotellet i Kirkenes, som ligger et lite stykke utenfor sentrum, men som er noe helt utenom det vanlige. Hotellet er det eneste i verden som er laget av snø og is.

Kirkenes har også et utvalg av restauranter som serverer tradisjonell norsk mat og lokale spesialiteter. En av de mest populære rettene er sjømat, som er hentet fra det klare vannet i området og tilberedt på en rekke forskjellige måter. Vi kan anbefale Surf & Turf, Aurora og Bangkok, pluss at også maten på hotellene som regel er helt greie. Vi fikk nyfisket Skrei på Scandic nå i vinter som var helt nydelig.

I tillegg til alt dette, har Kirkenes også en rekke festivaler og arrangementer i løpet av året, inkludert Barents Spektakel som er en kulturell festival med musikk, dans og teater. Kirkenes Snowhotel er som nevnt også en unik opplevelse som tilbyr overnatting i et hotell laget helt av snø og is, hvor det også går ann å spise middag en kveld.

Alt i alt er Kirkenes en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve det beste av norsk natur, folkelynne og med en artisk opplevelse du ikke finner i den sørlige delen av Norge. God tur!

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer