Luksusferie i Milano


Milano, kanskje den mest fashionable byen i Italia, tiltrekker seg besøkende fra hele verden med sin berømte mote, vakre arkitektur, kunst og kultur, samt deilige matopplevelser. Milano er også Italias økonomiske hjerte, og som sådan en pulserende by med mye å tilby for turister som ønsker en storbyferie. Her er en guide til noen av de beste tingene du kan gjøre og se mens du er i Milano.

Severdigheter og opplevelser

Milano er kjent for sin fantastiske katedral, eller Duomo, som dominerer byens skyline. Den ble bygget i gotisk stil og tok mer enn 600 år å fullføre. Det er mulig å besøke interiøret og taket på katedralen, og dette er absolutt verdt å gjøre. Hvis du er heldig nok til å være i Milano på en solrik dag, kan du se utover byen fra taket og nyte en fantastisk utsikt.

En annen stor attraksjon i Milano er Teatro alla Scala, Italias mest berømte operahus. Det har en lang historie, og noen av de største navnene innen opera og ballett har opptrådt her. Hvis du er en fan av klassisk musikk, er det absolutt verdt å få med seg en forestilling her. Ellers kan du alltid besøke museet for å lære mer om historien til teatret.

Shopping og mote er også en stor del av Milano-opplevelsen. I sentrum finner du en av de mest berømte shoppinggatene i verden, Via Montenapoleone, som er hjem til mange av verdens mest prestisjefylte motemerker. Du kan også finne mindre kjente designerbutikker og butikker med lokal kunst og håndverk i området rundt Brera. Når du skal på shopping gjelder det at du har fyllt opp kredittkortet på forhånd, for her ryker tusenlappene raskt avgårde.

Kunst og kultur

Milano er hjem til noen av de mest berømte kunstverkene og galleriene i verden. Pinacoteca di Brera er en av de mest kjente, og inneholder noen av de beste maleriene fra italiensk kunsthistorie. Galleria d'Arte Moderna og Museo del Novecento er to andre gallerier som er verdt å besøke.

Milano er også et flott sted å lære mer om italiensk kultur. Besøk Castello Sforzesco, et slott som ble bygget på 1300-tallet, og som nå huser flere museer og kunstgallerier. Eller ta en tur til La Scala-museet, som viser historien til operahuset.

Mat og drikke

Italia er kjent for sin fantastiske mat, og Milano er ikke noe unntak. Hvis du vil smake på noen av de beste kulinariske opplevelsene som Milano har å by på, kan du besøke Mercato Metropolitano, et matmarked som ligger i nærheten av Porta Genova. Her finner du et bredt utvalg av italienske spesialiteter, samt mat fra hele verden.

En annen populær matopplevelse er aperitivo, en italiensk tradisjon der du får servert en drink og noen småretter, litt sånn som tapas i Spania. Noen flotte steder for å prøve aperitivo er for eksempel; Fonderie Milanesi, Radetzky, La Proscuitteria eller Bar Basso. Her kan du sitte hele dagen å bare drikke litt, spise litt og se på hva som skjer rundt deg. En fin måte å oppleve Milano på.

Anbefalte luksushoteller:

 

  1. Armani Hotel Milano - Dette er et luksuriøst hotell med en førsteklasses beliggenhet i sentrum av Milano. Hotellet har 95 elegante rom og suiter, og er designet av den berømte italienske motedesigneren Giorgio Armani. Det tilbyr også en rekke fasiliteter, inkludert et spa og et treningsstudio.

  2. Park Hyatt Milano - Dette 5-stjerners hotellet ligger i et vakkert restaurert palass fra det 19. århundre i hjertet av Milano. Det har 106 rom og suiter, alle elegant innredet med moderne fasiliteter og luksuriøse detaljer. Hotellet har også en restaurant, et spa og et treningsstudio.

  3. Mandarin Oriental Milan - Dette er et av de mest eksklusive hotellene i Milano, med 73 rom og suiter og en fantastisk beliggenhet nær shoppingområdet i byen. Hotellet har et elegant spa, et treningsstudio og en restaurant som serverer italienske og internasjonale retter.

  4. Four Seasons Hotel Milano - Dette 5-stjerners hotellet ligger i en vakker bygning fra det 15. århundre, og har en flott beliggenhet i hjertet av Milano. Hotellet har 118 rom og suiter, og tilbyr en rekke fasiliteter, inkludert en restaurant, en bar, et spa og et innendørs svømmebasseng.

  5. Bvlgari Hotel Milano - Dette er et luksuriøst 5-stjerners hotell som ligger i en vakker bygning fra det 18. århundre. Det har 58 rom og suiter, alle elegant innredet med moderne fasiliteter og luksuriøse detaljer. Hotellet har også en fantastisk hage, en restaurant, et spa og et treningsstudio. 

     

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer