Beste hotell i Gøteborg

Da var det tid for Luksusreiser å dra på en weekendtur til Gøteborg, og hva er vel bedre enn å bo på en av de beste hotellene i Gøteborg? Det finnes en rekke topphoteller i Gøteborg, men denne gangen hadde vi tenkt å prøve oss på det gamle posthuset, hvor Petter Stordalen har bygd om til hotell. Desverre var det fullbooket på det nye hotellet Clarion Hotel Post, så vi fikk ta til takke med nabohotellet Scandic Crown, hvor en penthouse med terasse ikke er å forakte det heller! Faktisk så hadde vi utsikt rett mot det gamle posthuset, så det ble jo nesten som vi hadde tenkt oss. Begge disse to hotellene ligger kun et par minutters gåtur fra togstasjonen i Göteborg sentrum.

De beste hotellene i Gøteborg


Skulle det være utsolgt på en av disse poppulære hotellene, så finnes det en god del andre hoteller i Gøteborg, som også holder høy standard. Et bra alternativ er det velkjente Gothia Towers Hotel, som ligger sentralt til ved siden av Liseberg. Hvis standarden på dette 4-stjerners hotellet ikke skulle leve opp til dine krav, kan vi anbefale luksushotellet Upper House som holder til i toppetasjene i nettopp Gothia Towers. Hotellet ble åpnet på høsten i 2013, og er per i dag kanskje det mest eksklusive hotellet i Gøteborg.

Et annet hotell med bra beliggenhet er Elite Plaza Hotel, som ligger et steinkast unna det store shoppingsenteret Nordstan og Gustav Adolfs Torg. Dette er et klassisk hotell i topp standard, hvor du også finner gourmet restauranten Swea Hof. Hjørnesuiten på Radisson Blu Scandinavia Hotel er også et godt alternativ hvis du vil bo meget sentralt i Gøteborg. Vi bodde der ved vårt forrige besøk til Gøteborg og dette er også et hotell som kan anbefales, med veldig god frokost.

Hvis du ønsker høy standard, men helst ikke vil bo på hotellrom, er Avenue A1 et perfekt valg. Dette er et selvbetjent leilighetshotell midt på Avenyn som er hovedgaten i Gøteborg. Du får her et fullt utsyrt kjøkken, gratis Wi-Fi inkludert og bor mitt i smeten, som de ville sagt i Gøteborg.

Attraksjoner i Gøteborg


Så hva gjør man på en weekentur til Gøteborg? Shopping i og rundt Nordstan i sentrum, er nesten ikke til å komme foruten. Reise dere med barn er et besøk til Universeum en veldig spennende opplevelse. Litt som en blanding av Teknisk Museum og en liten dyrepark på en og samme gang. Liseberg er jo også nesten obligatorisk for barnefamilier, og den velkjente familieparken inneholder masse ulike attraksjoner som passer for både store og små barn.

Vi var også på Maritimam, som er et Maritimt Museum hvor man blant annet kan gå ned i en ubåt som ligger til kai. En skrekkfrydet opplevelse for barna, men egner seg ikke noe særlig hvis man er noe klaustrofobisk. Avslutningsvis er kanskje en fotballkamp på Gamla Ullevi for å se på blåvitt, en hyggelig avslutning på helgen hvis man liker fotball. IFK Göteborg topper nå Allsvenskan, og har i en årrekke vært et av Sveriges beste lag. God tur til Gøteborg!Legg inn en kommentar

0 Kommentarer