Luksusferie i Miami

Miami! Hva er vel et bedre reisemål for en luksusferie, enn å reise til Miami? Byen føles egentlig mere som en blanding av Spania, Latinamerika og Karibia enn USA, og så prater jo nesten alle spansk her også. De fleste hotellene ligger på rekke og rad i Miami Beach, hvor South Beach er det mest kjente og populæreste området. Men du finner også noen riktig gode hoteller downtown i Miami, men da har du et stykke å kjøre ut til stranden.

Miami ligger på høyde med Kanariøyene, men har et noe mere tropisk klima. Når vi var der i April, lå temperaturen på mellom 26 og 28 grader på dagtid, noe som må sies å være veldig behagelig. Det kom også en liten regnskur noen ettermiddager, noe som bare frisket opp luften litt. Men hvor skal man bo når man reiser på en luksusferie til Miami? Her finner du i hvert fall noen veldig bra hoteller som alle ligger sentralt enten på stranden eller nærmere bykjernen.

Ritz Carlton South Beach sies å være det absolutt beste hotellet på Miami Beach, men det var i litt for dyr prisklasse for denne turen. Hotellet ligger midt i det beste området rett på stranden og har adressen i restaurant og shoppinggaten Lincoln Road, et par hundre meter nord for velkjente Ocean Drive med Art Deco distriktet.

Courtyard by Marriott Cadillac var hotellet vi valgte oss for turen, som ligger et par kilometer ovenfor South Beach. Et perfekt familiehotell rett på stranden, men hotellet har også et eget basseng kun for voksne hvis dere reiser uten barn. Pass på å bestill rom i den nye premium delen av hotellet, vi måtte sove første natten i den gamle delen på grunn av overbooking og det var ikke et like fresht rom. For de som reiser med barn som spiller Pokoemon Go, kan det nevnes at hotellet har et eget pokestop.

W South Beach ligger rett på stranda ved Collins Avenue midt i mellom de to overnevnte hotellene, og er et annet hotell helt i toppskiktet. Alle rommene har balkong med havutsikt. På hotellet ligger det også en tennisbane og en basketballbane, for de som vil holde seg i form, eller du kan låne en sykkel gratis. W South Beach har et konsept de kaller Whatever/Whenever, hvor du når som helst kan be om at hva som helst skal leveres på rommet. De lover altså å fikse hva enn du ønsker!

1 Hotel South Beach ligger 100 meter ovenfor W South Beach, og her er det egentlig bare smak og behag hvilket av de to man skal velge. 1 Hotel South Beach har et helt fantastisk Spa, et treningsrom utav en annen verden og en frisørsalong med det lille ekstra. Her er luksus og velvære i fokus. Din personlige concierge henter og bringer til og fra flyplassen, samt gir personlig service under hele oppholdet.

InterContinental Miami ligger helt nede ved vannet mellom Bayside Marketplace ved siden av Hard Rock Cafe og Brickell Park ved Biscayne Boulevard i Downtown Miami. Dette hotellet egner seg godt hvis du skal på eller kommer av cruisebåten, ettersom det ligger bare et steinkast fra Port of Miami.

Miami og Florida er stort, så det anbefalles å ha leiebil under hele oppholdet. Vi bestilte på Leiebilguiden.no hvor du kan sammenligne priser fra flere forskjellige selskaper på en gang. Hvis du ikke liker å kjøre bil i utlandet, kan taxier fra Uber anbefales. Billigere enn vanlig taxi og veldig enkelt å bestille, pluss at vi aldri ventet mer enn 2 minutter på en Uber-bil.

Av opplevelser som kan anbefales, er en tur ut til Everglades med airboat noe som vil bli husket. Flere selskaper organiserer slike turer hvor man treffer på en Alligator eller flere. Vi dro til ut til Coopertown og så 7 Alligatorer i løpet av en snau times tur ute i sumpene. Vet ikke om dette er det beste stedet, men det tok bare 40 minutter å kjøre fra hotellet og noen andre som vi ble anbefalt ligger en lengre kjøretur innover i Everglades.

Miami Seaquarium er vel også nesten obligatorisk, spesielt om man reiser med barn. På vei ut dit, rett etter broen fra fastlandet, på Virginia Key passerer man også den kanskje beste stranden i Miami. En fin dagstur som kombinerer en langgrunn sandstrand uten bølger med delfinshow etc. for de som liker det. Avslutt dagen, eller bare stopp for lunch på restauranten The Rusty Pelican, som har en helt utrolig utsikt over Miami Skyline! I USA må du gi driks i de fleste situasjoner, men husk på at en del restauranter allerede har inkludert tips når du får regningen. Det er stort sett ikke nødvendig å tipse dobbelt opp. God tur til Miami!




Legg inn en kommentar

0 Kommentarer