Familietur til Liseberg

Nå er kanskje ikke en tur til Liseberg det du forbinder med en luksusferie, men hvis du er 8 eller 10 år gammel, så er det nettopp Liseberg som er en skikkelig luksusreise! Vi kan anbefale tre forskjellige muligheter for overnatting, og det kommer egentlig mest ann på smak og behag og hva dere liker mest. Er beliggenheten det viktigste, bør dere bestille rom på Gothia Towers som er et av de beste hotellene i Gøteborg, for dette hotellet ligger på den andre siden av gaten av Liseberg. Med andre ord tar det bare et minutt å gå før dere er i parken, husk bare å kun krysse gaten når det lyser grønn kanin!

Et annet familievennlig hotell er Hotell Odin som ligger 15 minutters gåtur fra parken, ved siden av jernbanestasjonen. Fordelen med dette hotellet er at både frokosten og middagen er inkludert i prisen. Ettersom vi bor ganske mye på hoteller, ville vi denne gangen prøve noe annet, og vi bestillte derfor en hytte på en campingplass som heter Lisebergsbyn. Men dette er også overnatting i høy standard som virkelig kan anbefales, og leiligheten innvendig minner egentlig mye mer om hotell enn camping. Lisebergsbyn ligger på et stille og rolig område i utkanten av Gøteborg, og det tar bare 5 minutter med trikken å komme seg ned til Liseberg.

Bare 2 kilometer fra campingplassen ligger Delsjön badeplass, med en utrolig fin sandstrand og flere brygger. Du kan enten gå eller kjøre bil bort til stranden, og hvis det skulle regne en dag ligger det et innendørs eventyrsbad en kort biltur unna på Åbybadet, som var en skikkelig suksess for de minste! Vi hadde både sol og regn og fikk dermed prøvd begge deler.

Tips til Liseberg-turen


Hvis dere reiser om sommeren som de fleste andre, er det smart å kjøpe billettene på nett før dere drar, i hvert fall hvis planen er å prøve ut mange av karusellene og berg- og dalbanene som er i parken. Kjøper dere all-inclusive billetter på Liseberg.se, får dere nemlig med Express Pass på 3 valgfrie attraksjoner av de mest populære, og slipper inn uten å stå i kø, uten ekstra kostnad. På for eksempel Helix, Balder og Flume Ride, er det fort mellom 40 og 50 minutter å vente i høysesongen, så dette er absolutt å anbefale. Så morsomt å stå i kø er det ikke.

Last også ned Liseberg-appen, så kan dere hele tiden se hvor lang kø det er på de forskjellige stedene, samt at den har et veldig bra interaktivt kart over hele området, slik at det er enkelt å finne fram, spesiellt hvis dere ikke har vært på Liseberg før. God tur!


liseberg gøteborg

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer