Beste hotell i Stockholm

Det er alltid hyggelig å reise på en weekendtur til Stockholm, men du rekker ikke over alt som finnes i byen på bare en helg. Hvis det er første gangen du reiser over til søta brors hovedstad, anbefaler vi at du konsentrerer deg om sentrum og Gamla stan til å begynne med, for å heller utvide litt på den neste turen. Hvis du reiser med fly og tar arlanda express til sentrum, eller kommer med vanlig tog, så er det ankomst på Stockholm Central. Med så mange hotell som finnes i byen, kan det være vanskelig å vite hvilket man skal velge. Her er noen av våre favoritter med bra standard og service, samt sentral beliggenhet midt i Stockholm sentrum, slik at det er gåavstand til det meste.

Sheraton Hotel Stockholm ligger rett nedenfor Stockholm Central hvor vi hadde rom med en nydelig utsikt mot Stockholms Stadshus. Vi ble oppgradert fra et vanlig dobbeltrom til Superior i 5. etasje, ettersom det tydeligvis var ganske fullt denne helgen. Valet parkering som fungerte meget bra, bilen ble hentet på 3 minutter når vi ba om det. Helt grei frokost og generell bra service. Hotellet har også et spa og fitness senter, men det fikk vi ikke sjekket ut denne gangen.

Grand Hotel som er med i The Leading Hotels of the World er kanskje flaggskipet av alle hotell i byen og har en de beste beliggenhetene i Stockholm med utsikt rett mot det kongelige slottet. Herfra er det kort vei til det kjente restauranten Operakällaren med nattklubben Cafe Opera, Kungsträgården med sine uteserveringer og videre til NK hvis man vil shoppe litt. Hotellet har høy prisklasse, men er absolutt verdt det om man vil unne seg det lille ekstra.

Hotel Reisen er et mindre hotell i på bryggekanten i Gamla stan, hvor man ser rett over til Skeppsholmen hvor blant annet det Moderna Museet ligger. Her bodde vi i 9. etasje og hadde utsikt mot Gröna Lund og cruisebåtene som går over til Finnland. I den gamle kjelleren kan man ta bastu sammen med et lite kaldbasseng som holder 16 grader. Nydelig frokost som man kan ta med seg ut, og spise på små bord ved fortauskanten om det er sol.

Hva bør man oppleve i Stockholm?


Hvis dere reiser med barn er et besøk til Gröna Lund, Junibacken og Skansen ganske sikre vinnere, men det var også spennende å gå rundt i slottet og se hvordan det ser ut på innsiden, og spesielt den gamle delen Tre Kronor som brant ned for 300 år siden. Å se på Riksregalierna som vi kaller kronjuvelene nede i det mørke Skattkammeret, er også en opplevelse for både store og små. Hvis dere har tid, bør dere også få med dere vaktskiftet til den svenske garden utenfor slottet klokka 12.15 hver dag (13.15 på søndager). Det tar litt over en halv time.

Vasamuseet er et annet sted som er veldig interessant å få med seg. Dette krigsskipet sank uten forvarsel rett ved havna nedenfor slottet i Stockholm, før det i hele tatt skulle ut på jomfruturen. Museumet er veldig godt egnet for barn, med mange spennende aktiviteter. Reiser dere om sommeren kan øyhopping i skjærgården være en fin tur. Det går en rekke ferger fra enten Skeppsbrokajen ved Slussen eller Strömkajen utenfor Grand Hotel, hvor man kan velge mellom guidede turer eller å bare oppleve Stockholm fra vannet på egenhånd.

Å bare vandre rundt i Gamla stan er også noe som må oppleves. Med sine gamle bygårder og arkitektoniske perler, er dette et perfekt område for en spasertur på søndag etter frokosten. Stortorget i Gamla stan er en av Stockholms mest historiske plasser, her skjedde det kjente blodbadet i byen for nesten 500 år siden, hvor flere biskoper blant annet regelrett mistet hodet. Men her kan dere i dag nyte dagen på en av cafeene. Uansett, god tur til Stockholm!


Legg inn en kommentar

0 Kommentarer