Ferie i Guardamar del Segura

Guardamar del Segura eller bare Guardamar som de fleste sier, ligger litt mindre enn en halvtimes kjøring sør for flyplassen i Alicante, et kvarter nord for Torrevieja, og byen er en av de absolutt beste stedene å reise på ferie til på Costa Blanca i Spania. I Guardamar finner du ikke bare en masse feriehus som kan være tilfelle andre steder langs kysten, for dette er en by som har behold sin spanske sjarm, med flere trange gater, mye kultur, flotte parker og kanskje den beste stranden på hele Costa Blanca. Byen har ca. 20.000 fastboende hele året, men om sommeren mangedobles dette, da både turister og spanjoler som bor lengre inn i landet reiser til Guardamar for å nyte solen og strandlivet. Det finnes flere hoteller i og rundt Guardamar, og her er noen som kan anbefales:

Parque Mar er et 4 stjerners hotell som ligger veldig sentralt til ved Parque Reina Sofia midt i sentrum av Guardamar. Herfra er det gangavstand til alt som finnes i byen, og du går ned til strandpromenaden på bare et par minutter. Kanskje det eneste minuset på hotellet, er at det ikke finnes noe svømmebasseng, men bortsett fra det kan det virkelig anbefales.

Hotel Guardamar er et litt enklere og billigere hotell, som ligger i en stille sidegate bare hundre meter fra stranden i Guardamar. Beliggenheten er meget bra og hotellet har et lite basseng med sol hele dagen. De fleste rommene har balkong med havutsikt.

Apartamentos Europa Sun House Beach er et leilighetshotell som ligger i nordenden av byen, hvor alle leilighetene har store terasser og er fullt møblert med alle kjøkkenmuligheter hvis dere vil ordne litt mat selv. Kort vei til supermarkedet Masymas, men det tar 10-15 minutter å gå ned til stranden. Hotellet har et bra utendørs bassengområde, lekepark for barna, samt tennisbane og treningsrom.

Hotel Playas de Guardamar er det eneste hotellet i Guardamar som ligger på stranden, og er helt perfekt hvis det er strandlivet som er målet med reisen. Her finner du også et stort basseng utendørs, samt et spa med innendørs basseng og treningsrom. Vær oppmerksom på at hotellet ligger i El Moncayo, som er 5 minutter med bil unna sentrum av Guardamar.

Marjal Guardamar Resort er kanskje det beste overnattingsstedet hvis dere reiser med barn, for her har dere et eget badeland med vannsklier midt på området, og det finnes også et innendørs basseng hvis det mot formodning skulle være dårlig vær. Her bor dere i små bungalower av høy kvalitet, med både restauranter og supermarkedet i nærheten. Ca en kilometer ned til stranden, og leiebil anbefales.

Det finnes en rekke bra restauranter i Guardamar, og de fleste ligger i nærheten av Parke Reina Sofia. Noen favoritter som klart kan anbefales er blant annet Terraza Sotavento med veldig bra frokost og lunchmeny (de stekte grønsakene er bare helt...), samt bra utvalg både på tapas og drinker. Valenti Playa ligger på stranden rett nedenfor, og også her er det et supert sted å slappe av med lunchen, hvor bordene ligger bare 5 meter fra havet! Pizzeria Verona som også ligger ved parken, er det beste stedet for pizza i Guardamar eller så er også El Padrino et sikkert valg for å spise middag om kvelden.

Hvis dere vil ha mat som er av det lille ekstra kan det være lurt å bestille bord enten på Le Bleu eller på Chema. Begge disse to restaurantene har veldig god mat i litt høyere prisklasse.

Det anbefales at dere har tilgang til leiebil under oppholdet, og da går det også ann å besøke noen av de små byene i nærheten, som Rojales, Ciudad Quesada, Formentera, Benijofar, Algorfa, Almoradi eller til de litt større som Torrevieja eller Santa Pola. En tur inn til Alicante er også en fin utflukt for en dag.

Det ligger også flere golfbaner i nærheten, hvor La Marquesa Golf er den nærmeste ved Rojales og Ciudad Quesada, men La Finca utenfor Algorfa er også meget populær blant golfere. En shoppingtur ned til La Zenia Boulevard nedenfor Torrevieja passer bra hvis man er litt lei av å bade en dag. Dette er et utendørs shoppingsenter med en mini vannpark, mange butikker og restauranter. Lunch på Che Argentino eller La Tagliatella er en fin avslutning her. Det finnes som du sikkert skjønner massevis å finne på i og i nærheten av Guardamar del Segura. God ferie!



Legg inn en kommentar

0 Kommentarer