Californias glamour kaller

For oss nordmenn er det noe helt spesielt og glamorøst med California. Mange av forfedrene våre utvandret tross alt til denne delstaten for rundt hundre år siden, og siden den gang har den utviklet seg til verdens underholdningssentrum for alle aldersgrupper.

California er likevel mer enn Beverly Hills og Hollywood, selv om vi ikke skal legge skjul på at mye av glamourfaktoren er rettet inn mot disse to områdene. California huser også noen av USAs mest luksuriøse hoteller, noe som betyr at du kan boltre deg i herlige omgivelser i noen av landets mest spennende storbyer.

Magiske San Francisco
En tur til California er på ingen måte komplett uten et opphold i fascinerende San Francisco, som ble udødeliggjort gjennom Scott McKenzies sang og hippiebevegelsen på 1960-tallet. I disse dager er det få langhårede rebeller igjen, men kjente turistattraksjoner som Golden Gate Bridge og Crooked Street består. San Franciso er også en meget kompakt by, noe som betyr at den enkelt kan oppleves til fots. Stikk gjerne en tur innom Fishermans Wharf med sitt brede underholdningstilbud, eller nyt utsikten over byen fra hotellrommet. Noen av de mest populære hotellene er Hotel Nikko, Fairmont og kjeder som Westin og Grand Hyatt. Historieinteresserte kan også ta seg en tur til Alcatraz, som huset flere av USAs mest berømte fanger til fengselet lukket dørene i 1963.

Golden Gate-broen i all sin prakt.

(CC BY-SA 2.0) av Salim Virji


Ta en langhelg i Los Angeles
I motsetning til San Francisco er det vanskelig å oppleve USAs nest største by til fots. Verdensmetropolen Los Angeles er nemlig spredt over et enormt område. Hvis du er litt oppe i årene frister det sikkert å ta strake turen til Santa Monica-stranden og leve som en Baywatch-stjerne, men Los Angeles kan også friste med flere typiske amerikanske idretter i ypperste klasse. Årets basketballsesong virker å bli spennende for LA Lakers, og mange har troen på laget etter at storstjernen LeBron James ble signert fra Cleveland. En basketballkamp i USA er også en litt annen gamblingopplevelse enn tradisjonelle spill på nettet som europeisk toppfotball i Champions League, og vinnersjansene er blant annet større, siden en basketballkamp bare har to utfall. Den andre store glamourfaktoren får du selvsagt i Hollywood, og denne bydelen kan du enkelt nå med leiebil på de brede motorveiene i og rundt Los Angeles. Oddsen for å møte en kjendis er nok dessverre relativt høy, men Hollywood Walk of Fame bør du uansett ikke gå glipp av.

Kan LeBron James skyte Lakers helt til topps?

(CC BY-SA 2.0) av Keith Allison
En smak av Mexico
Helt sør i California ligger San Diego, som ofte havner litt i skyggen av de to mest kjente byene. Dette er det allikevel ingen grunn til, siden byen er omringet av strender og spennende nabolag. Vi anbefaler særlig La Jolla som kryr av eksklusive restauranter og uendelige shoppingmuligheter. Det er ikke uten grunn at denne bydelen kalles «Sør-Californias juvel», og kanskje får du også med deg noen seler og sjøløver i La Jolla Cove. Dette er også et område vi anbefaler at du overnatter i, og så kan du heller besøke sentrum med alle sine museer og restauranter i løpet av dagen.

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer