Verdens høyeste luksushotell

For at et hotell skal kunne havne i den eksklusive kategorien av verdens høyeste hoteller, kreves det at minst 85 % av det totale arealet i den aktuelle skyskraperen benyttes til hotelldrift. Dette utelukker blant annet Ritz-Carlton i Hong Kong som har toppetasjene i en 484 meter høy skyskraper, eller Park Hyatt i Shanghai som ligger nesten øverst i en 492 meter høy bygning. Dette er de to hotellene som befinner seg i verdens høyeste bygninger med hoteller i, og begge disse er selvsagt meget spesielle og eksklusive hoteller, men verdens høyeste luksushotell ligger i Dubai, og det er det 355 meter høye JW Marriott Marquis Hotel Dubai som kan krone seg med tittelen verden høyeste hotell.

JW Marriott Marquis Dubai er et landemerke sammen med den andre veksten og utbyggingen av Dubai, som er en by med imponerende ambisjoner og uovertruffen luksus. Dubai er hjem til verdens høyeste bygning, den 830 meter høye Burj Khalifa og verdens kanskje mest kjente luksushotell, Burj al Arab. Det er et sted der drømmer virkelig går i oppfyllelse. Hotellet JW Marriott Marquis er som nevnt hele 355 meter høyt og har totalt 1.608 rom fordelt mellom to identiske tårnene.

Selv om prisen på dette hotellet er litt stiv, kan det absolutt anbefales på grunn av at prisen holder seg meget godt i forhold til kvaliteten som tilbys. Som alle de andre hotellene i topp klasse i Dubai, har også Marriott Marquis luksus og kvalitet som du bare kan drømme om andre steder i verden. Ikke er det heller på langt nær det dyreste hotellet i Dubai. Det handler kanskje mest om å ha muligheten til å betale noen tusen kroner ekstra i døgnet, samt at du verdsetter luksushoteller når du er ute å reiser. For en ting er helt sikkert, tåler lommeboka din et opphold her, så vil du komme til å stortrives! Bassenger, Bastu & Dampbad, Spa & Health Club, 14 Restauranter & Barer med menyer fra hele verden, forretnings fasiliteter, samt hotellrom i ypperste klasse, er bare noe av det du finner på Mariott Marquis Dubai.

Verdens høyeste hotell er relativt nytt og åpnet rett før jul i 2012. Beliggenheten til hotellet i finansdistriktet ved Business Bay ligger i kort avstand fra flyplassen, Burj Khalifa og Jumeira-stranden. De to ikoniske tårnere som deler hotellet, kan ses fra store deler av byen, og utsikten du får fra de øverste etasjene må rett og slett oppleves. Bestill bord på steakhouse-restauranten Prime 68 i den 68. etasje eller ta en drink i skybaren Vault, som du finner i den 71. og 72. etasje. Begge har utrolige panoramautsikter over Dubai.

Du kan sjekke tilgjengeligheten og bestille rom her, hvis du vil ta din neste luksusreise til Dubai og verdens høyeste hotell, JW Marriott Marquis Hotel Dubai.


luksushotell dubai
Foto: JW Marriott Marquis Dubai

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer