Gode tips til en luksusweekend i Praha

Luksusweekend i Praha

Praha er den perfekte byen for en uforglemmelig luksusweekend. De fleste forbinder nok Praha med vakker arkitektur og spennende historikk. Byen byr heldigvis også på et hav av muligheter for de som liker å flotte seg litt. Her får du noen gode tips om den perfekte weekend på hotell i Den Gylne By.

Glem alt du tror om det gamle ”Øst-Europa”. Praha ligger ikke engang i øst, det ligger sentralt og midt i hjertet av EU. Historisk er det langt mer nærliggende å sette Praha i forbindelse med for eksempel Wien, og tradisjonene derfra. Sentrum av Praha er en arkitektonisk perle som gjerne tiltrekker seg en kresen type besøkende. Med knallgode gourmetrestauranter, luksuriøse hoteller og et uslåelig kulturtilbud, er Praha som skapt for en deilig luksusweekend. I tillegg er prisnivået så absolutt overkommelig for norske lommebøker, selv om du velger fra øverste hylle.

Velg riktig hotell i rett bydel

Praha er en intim by som egner seg til romantiske spaserturer. Når du først skal unne deg litt ekstra, sørg for å bo på rett sted. Bydelen Mala Strana, som ligger rett ved foten av Prahas slott, er det beste valget. De to kanskje flotteste hotellene er The Golden Well og The Alchymist. Begge er proppfulle av historikk og romantisk luksus. Men et annet veldig bra alternativ som ofte velges blant fint-folk, er hotellet The Mandarin Oriental. Også det hotellet ligger i bydelen Mala Strana. Bor du her, har du gangavstand til det meste av det beste.

De beste restaurantene i Praha

Man kommer ikke utenom Alcron Restaurant og La Degustation Bohême Bourgeoise. Begge har stjerner i Michelin-guiden og serverer luksuriøs mat i verdensklasse. Et annet spennende alternativ er Kampa Park, eid av nordmannen Nils Jebens. Restauranten ligger perfekt plassert i Mala Strana, rett ved den berømte Karlsbroen. Vil man nyte utsikten av Praha mens man spiser, er Celeste stedet. Restauranten ligger på toppen av The Dancing House, et særdeles morsomt og oppsiktsvekkende tilskudd til Prahas fantastiske arkitektur.

Nyt en kubansk sigar

Den perfekte avslutningen på en hyggelig aften, kan du ta på Hemingway Bar. Sett deg i en av de gode skinnstolene og bestill champagne eller en god single malt whisky. Foretrekker du en frisk og velsmakende drink, er du i bartenderens kapable hender. Fullfør stilen med en velduftende kubansk sigar fra humidoren. Den gode følelsen du får, etter en begivenhetsrik dag, er uslåelig. Når kvelden er over, spaserer du trygt tilbake til hotellet i vakre Praha. Klikk her for flere bra hoteller du kan bestille hvis du vil reise på en luksusferie til Praha!

luksushotell i praha

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer