Fotballtur til Barcelona

Da var det på tide for Luksusreiser å dra på høstens første fotballtur, og vi valgte igjen å reise til Camp Nou og Barcelona. Timingen med akkurat denne hjemmekampen var jo helt upåklagelig, men vi kommer tilbake til fotballen litt senere… Vi har jo tidligere skrevet om anbefalte hoteller i Barcelona hvis du er ute etter noen skikkelige luksushoteller, men vi valgte denne gangen å bo rett ved siden av Camp Nou, og da er NH Stadium (tidligere NH Rallye) det beste valget. Hotellet ligger i Travessera de Les Corts bare 150 meter bortenfor stadion, og har en helt grei firestjerners standard. Du kommer deg enklest dit fra flyplassen med en kort taxitur som koster rundt 30 euro, hvis dere ikke heller foredrar å bestille å bli hentet i en limo som står å venter ved ankomst til BCN.

Les Corts er et litt mer avslappende område i Barcelona, et stykke lenger opp i byen og unna de mer turistifiserte gatene rundt Plaça Catalunya og La Rambla. Her blir du ikke plaget av lommetyver eller andre utriveligheter, du treffer ikke like ofte på andre turister (bortsett fra ved Camp Nou) og kan nyte av det mer genuine og lokale Barcelona. Den sene lunchen på fredag tok vi på Lizarran noen hundre meter nord for hotellet ved Les Corts metrostasjon, hvor du enkelt plukker pintxos i baren, og betaler etter hvor mange tannpirkere du har igjen på tallerkenen. For å få unnagjort den obligatoriske shoppingen er El Corte Ingles og L’illa oppe i Avd. Diagonal bra valg når man bor i dette området. Til slutt på kvelden hadde vi reservert bord på den vietnamesiske restauranten ME som er helt fantastisk, husk bare å bestille bord på forhånd, noe de hjelper til med i resepsjonen på hotellet.

Lørdag var det kampdag, men matchen startet ikke før 20.00, så det passet bra å være litt turist fram til da. Å hva gjør man med noen timer til overs i Barcelona? Hvis du ikke har vært i byen før, bør du i hvert fall få med deg La Sagrada Familia, kirken som ble konstruert av Antoni Gaudí for over 130 år siden, og som fortsatt er under bygging. Vi tok t-banen fra Les Corts noe som tar et kvarters tid, og brukte dagen på å rusle tilbake til sentrum og Barri Gòtic hvor det er bare å velge å vrake blant alle tapasbarene. Prøv å finn fram til Plaça del Pi inne i gamlebyen hvis du vil sitte å slappe av litt, eller gå en tur ned til Plaça Reial. Fra sentrum er det veldig greit å ta en taxi tilbake til hotellet, før man gjør seg klar til kveldens match.

På søndag etter frokost passet det bra med en omvisning på Camp Nou og et besøk til museumet hvor dere kan se alle pokalene som klubben har vunnet opp gjennom årene, samt masse annet. Her kan du blant annet se de 4 gullballene som Messi har vunnet til nå, før man avslutter rundturen inne i FC Barcelona Megastore.

Og kampen lurer du kanskje på? Sevilla ble slått 5-1 etter tre mål av Leo Messi, som gjorde han til tidenes toppscorer i La Liga med hele 253 mål. Ikke så dum kamp å gå på det nei! Kanskje var ikke dette en ordentlig luksusferie, men som fotballreise var den i alle fall midt i blinken.


camp nou barcelona

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer