Luksusweekend i Las Palmas

Mange forbinder Las Palmas med sydenferie, men det er så mye mer. Med det rette hotellet kan du få en luksusweekend i Las Palmas som vil la deg lade batteriene i fred og ro. Det er bare snakk om å velge det rette hotellet, nært stranden men uten bamseklubb: et hotell som skjemmer deg bort så du kan nyte en weekend i fred og ro. Det er nemlig stor forskjell på den "turistifiserte" sydenden av Gran Canaria og hovedstaden på nordsiden av øya.

Glem alle sydenferier du har vært på, enten som barn eller som en familie. En luksusweekend uten barn, vil la deg oppleve Las Palmas på en helt ny måte. Du kan vandre gatelangs og beundre de mange flotte glassvinduene i kirkene. Se på de hvitkalkede bygningene og besøke små butikker i bakgater. Las Palmas har så mye mer å by på enn bare sol og varme. Den botaniske hagen i Arucas (rett utenfor byen) er et fantastisk eventyrlandskap som anbefales på det sterkeste. I tillegg bør du se Santa Ana katedralen, Museo Canario og Casa de Colon (Columbus-museumet) om du er i nærheten av hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Glem heller ikke å slappe av på en av Europas flotteste bystrender Playa de Las Canteras. For å få til den perfekte luksusweekend, husk å gjøre litt forarbeid og bestem deg for hva du vil se og finn det rette hotellet.

Hotell og avslapping


Om du reiser fra Norge på langweekend eller ferierer fra før på Gran Canaria, vil en tur til Las Palmas være en kjærkommen avbrytelse i hverdagen. For å anbefale noen skikkelig gode hoteller vil vi først og fremst be deg se på det ærverdige Hotel Santa Catalina som ligger ved den eldre bydelen Triana, og er et klassiskt 5 stjerners hotell med alle fasiliteter. Frokostbuffeten er helt fantastisk, og det er forøvrig resten av hotellet også! Vil dere heller bo nede på stranden Las Canteras er Hotel Reina Isabel vår favoritt. Hotellet ligger helt nede på strandpromenaden med kjempeutsikt over stranden (husk å velg utsikt mot stranden når du bestiller). Restauranten i 8. etasje var i hvert fall en av de beste i hele Las Palmas og selv om hotellet kanskje er nærmere 4 enn 5 stjerner, har det den absolutt beste beliggenheten på stranden.

Uansett hvor du velger å bo i Las Palmas, vil det være mye å se. Dette er langt fra det vi er vant med i det kalde nord. Derfor kan det være lurt å ikke legge opp til for mange aktiviteter. Spør gjerne de som jobber på hotellet hva de anbefaler. De forteller mer enn gjerne om små perler som andre kanskje går glipp av. Legg inn godt med pauser og gjerne noen spa behandlinger på hotellet. De aller fleste 5-stjerners hotellene har spa i nærheten, om ikke i selve bygningen. Husk, dette er din ferie!

Lei en bil


Hvis du vil se litt ekstra, er det å anbefale at du leier en bil. Snakk med hotellet og de vil kunne gi deg gode råd om turer du kan kjøre på nordsiden av øya. Det er alltid mulig å ta offentlig transport, men en bil lar deg oppleve mer. Gjør det til en opplevelse og ikke vær redd for å kjøre deg bort. Med litt engelsk, mange håndbevegelser og ikke minst, tegnede kart, hjelper lokalbefolkningen deg hjem igjen så du kan nyte solnedgangen sittende ved bassenget med tærne i vannet. Bestiller man bil og hotell god tid i forveien, er det ofte mange penger å spare. God weekendtur til Las Palmas!


luksusferie i las palmas

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer