Strömstad – byen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet

Det første som mange av oss tenker på når vi hører om den svenske vestkystbyen Strömstad, er billig kjøtt, alkohol og godteri. Men Strömstad er så mye mer enn bare svenskehandel og Nordby Shoppingcenter. Jovisst er det fint å ta ukeshandelen i Sverige, men hva om du tar inn på et hotell og blir der noen dager neste gang? Strömstad har blant annet vakker natur, gode restauranter og avslappende spaopplevelser. Er du fremdeles ikke overbevist? Det fikser vi enkelt med våre tre tips til ting å gjøre i Strömstad!

  1. Strömstad på sykkel
Ta med deg sykkelen din neste gang du reiser til Strömstad. Det er en ypperlig måte å oppleve nydelig natur og den vakre svenske skjærgården på – samtidig som du får inn dagens treningsøkt. Dersom du bare er på snarvisitt i byen, kan du sykle en kort tur i lokalområdene. Du kan for eksempel sykle ”Hälsans Stig”, en runde på syv kilometer som tar deg gjennom Strömstads fineste steder. Dersom du har tid til en dagsutflukt, anbefales det å ta fergen fra nordhavnen i Strömstad til Kosterøyene. Særlig Sydkoster med sine åtte kvadratkilometer er perfekt for syklister. Hva med å sykle rolig rundt hele øyen, besøke den vakre utsiktsplassen Valfjäll, se den søte havnen Brevik og bade på en tilfeldig strand? Alt dette rekker du på en halv dag, med masser av tid til overs for å utforske Strömstads gastronomiske muligheter når du returnerer til byen.

Finn sykkelkart og mer informasjon her:

  1. Duften av fersk sjømat
Vel tilbake i Strömstad er det helt naturlig at magen begynner å rumle. Restaurantene i byen drar nytte av nærheten til sjøen og serverer havets delikatesser året rundt. Blant alle de gode restaurantene, anbefales det å ta en tur innom Rökeriet, en fisk- og skalldyrrestaurant med sitt eget røkeri! Menyen følger årstidene og de benytter kortreiste råvarer. Toppen av kransekaken er den store uteserveringen med havutsikt. Tenk deg en diger skål med dampende blåskjell badet i lyset fra en vakker oransje solnedgang? Det eneste vi kan tenke oss som er mer avslappende enn det, er en herlig spabehandling.

Mer informasjon om Rökeriet:

  1. En liten bit historie på spa
Visste du at folk har valfartet til Strömstad helt siden 1779 for å dra på spa? På den tiden besto en spabehandling av å drikke saltvann og kurere sykdommer med salte bad og tangbehandlinger. Spatradisjonen er fremdeles sterk i Strömstad, men metodene har (heldigvis) utviklet seg noe. Tenk deg yoga på bryggen med utsikt mot skjærgården. Eller en rolig padletur i kajakk på blikkstille vann. Eller et besøk på Strömstads Badanstalt med fullkroppsmassasje, tangbad og saltvannsbasseng – alt med panoramautsikt mot skjærgården og havnen. Vi kjenner at stresset slipper taket allerede.

For mer informasjon om Strömstad Badanstalt:

Hva synes du om tipsene våre? Fikk du lyst til å reise dit? Eller har du tips til oss om hva vi bør gjøre på neste tur? Legg igjen en kommentar her!

strømstad

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer