Leiligheter i Barcelona

Barcelona er byen som egentlig har alt! Her kan du slappe av på stranden, spise på topp restauranter, shoppe til kortet blir varmt eller for eksempel bare slappe av en dag oppe i Parc Güell. Vi har tidligere tipset om noen av de beste luksushotellene i byen, men av og til kan det være like bra og ha sin egen leilighet, hvis du vil ha litt større plass og kanskje muligheten til å ordne litt mat selv. Vi har testet 3 forskjellige leiligheter i bra standard og med gratis internett som absolutt kan anbefales for korttidsleie hvis du ønsker å bo i en leilighet i Barcelona.

08028 Apartments - Les Corts.
Leilighetene i 08028 Apartments ligger i den stille og rolige bydelen Les Corts, noen hundre meter bortenfor Camp Nou som er hjemmebanen til FC Barcelona og rett ved metrostopp Les Corts. Rett utenfor leilighetene ligger tapasrestauranten Lizarran, med noen av de beste pintxos du kan tenke deg. Alle leilighetene har terrasse som vender ut mot Travessera de Les Corts, men det ligger en park i mellom som skjermer mot støy fra trafikken. Kort vei til shopping i L'illa Diagonal.

Feelathome Plaza Apartments.
Et par hundre meter sør for Plaza Espanya ligger dette lille leilighetskomplekset, ca 100 meter fra metrostopp Hostafrancs. Leilighetene med ett eller to soverom har balkong eller terasse og det ligger en veldig bra hamburger-restaurant nederst i den samme bygningen. Herfra har du kort avstand til mange butikker, barer og restauranter og den flotte fontenen Font Màgica de Montjuïc nedenfor ærverdige Museu Nacional d'Art de Catalunya, som har et spektakulært lysshow hver kveld.

Ramblas Building.
Hvis dere heller vil bo ved gamlebyen og et par hundre meter fra metrostopp Liceu på La Rambla, er disse leilighetene et utmerket valg. Det finnes leiligheter med både ett og to soverom, samt at du kan bestille med balkong eller terasse. Frokost var mulig å bestille, men vi benyttet hos heller av en gratistjeneste hvor de handlet inn mat til oss, som sto i kjøleskapet når vi kom. Fra leiligheten er det ikke mer enn 15 minutter å rusle ned til stranden på Barceloneta.

Hvis dere liker kjøtt fra Argentina, må dere besøke Buenos Aires Grill i Carrer de València. Her er det smart å bestille bord på forhånd, servicen og kjøttet er absolutt noe av det beste du kan få i byen og chimichurrien er helt fantastisk! Passer bra med en utflukt for eksempel opp til Parc Güell (metro L3-grønn linje til Vallcarca) på formiddagen, for å få opp apetitten før dere spiser en bedre middag på Buenos Aires om kvelden.

Et annet tips for mat om kvelden er den snart 200 år gamle restauranten Set Portes i Passeig Isabel, som har spesialisert seg på Paella og sjømat. Også her er det lurt å bestille bord i forveien, for å slippe å vente lenge. Det lønner seg å velge noen av dagens anbefalinger, og kan nesten garantere at dere da ikke vil bli skuffet! Prøv gjerne et glass med Sangria de Cava sammen med en Paella, forfriskende og godt! God tur til Barcelona!


parc güell barcelona

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer