Beste hotell i Karlstad

Karlstad er den største byen i Värmland i Sverige, og et populært reisemål for nordmenn som drar over grensen for billig shopping. Vi bor nesten alltid på Stadshotellet rett ved Stora Torget når vi er i Karlstad, men det finnes også flere andre gode alternativer i Karlstad sentrum, som vi skal nevne her. Mange forbinder sikkert Karlstad med hockeylaget Färjestad BK, og et besøk til Löfbergs Arena er vel nesten obligatorisk hvis du liker hockey, og da bør du også velge et hotell som legger til rette for en tur på matchen. Scandic Winn har for eksempel gratis buss til og fra Löfbergs Arena så lenge du tar en drink i baren før avreise, og her er det alltid god stemning på kampdager. Hockeybilletter kan du bestille i forveien på Färjestad sin hjemmeside, men det blir sjeldent helt utsolgt bortsett fra i sluttspillet.

De beste hotellene i Karlstad

Men litt tilbake til anbefalte hoteller i Karlstad. Vi mener det er best å bo i sentrum, så hoteller litt utenfor har vi ikke med denne gangen. Mange reiser også med toget til Karlstad, og da er det en fordel å bo i nærheten av togstasjonen, som ligger rett ved sentrum.

Elite Stadshotellet er som nevnt vår favoritt. Beliggenheten ved Klarälven midt i hjertet av Karlstad er topp, med veldig bra restauranter enten på hotellet eller i umiddelbar nærhet.

Clarion Hotel Plaza ligger rett ved togstasjonen midt i shopping-distriktet. Frokosten som blir servert på Hotel Plaza er kanskje den største grunnen til å bestille her, den er bare utrolig bra.

First Hotel River C ligger også rett ved Klarälven og alle rommene har utsikt mot elven. Veldig bra beliggenhet rett utenfor sentrum, men alikevel bare et par minutter å gå inn til byen.

Scandic Winn er som sagt et perfekt utgangspunkt for hockeymatcher, men hotellet har også en veldig bra beliggenhet i nordenden av byen. Barn under 13 år bor gratis på hotellet.

Men Karlstad har også mye mer å by på. Reiser dere om sommeren kan vi anbefale to kjempefine strender som ligger litt utenfor sentrum. Både Bomstad-Baden og Skutberget ligger ca. 10 minutter med bil fra sentrum av Karlstad, og har flotte sandstrender. Dere kjører E18 mot Oslo forbi shoppingsenteret Bergviks og Ikea. Hvis dere ikke har bil ligger det også en fin sandstrand i Mariebergsskogen, en kilometer sør for sentrum av byen. Er det ikke sol, kan et besøk til det store innendørs badhuset Sundstabadet være en god ide.

Andre attraksjoner dere bør besøke når dere er i Karlstad, er blant annet Värmlands Museum rett bak Stadshotellet, som har mange spennende utstillinger hele året. Reiser dere med barn, er Nöjesfabriken et populært stoppested. Her ligger det blant annet et digert lekeland, bowlinghall og flere restauranter. Det arrangeres også konserter på Nöjesfabriken som ligger noen hundre meter øst for Hotel Plaza. Wermland Opera som stort sett holder til i Karlstad Teater, har mange interessante konserter og musikaler, eller så er også Scaleteateret et fint sted for underholdning i Karlstad.


hotell karlstad

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer