Luksusweekend i Roma

Roma var i mange hundre år den mest innflytelsesrike byen i Europa.  Europa så mot Roma for kulturell inspirasjon, både positivt og negativt. Ting har endret seg, men fremdeles er Roma viktig i Europa. Byen er kjent for mote, historie og ikke minst et svært spennende reisemål. Turister strømmer til Roma for å shoppe, se monumenter og nyte en avslappet weekend på et fantastisk hotell.

Dra på luksusweekend til Roma


Overalt i Roma finner ser du sporene etter romerske suverene planleggings evner. Akvedukter, lange rette veier og flotte byggverk har overlevd tidens tann, et bevis på suveren ingeniørkunst. Nærmer man seg bygrensen kan man få et glimt av Pavens bakgård i Vatikanstaten. Den katolske kirkes innflytelse er tydelig overalt i Roma og de mange vakre kirkene er verdt et besøk. Husk og å sette deg ned på en av de mange utendørs kafeene og se på livet.

Bo sentralt på et 5-stjernes hotell i Roma


Når du bor sentralt i Roma har du kort vei til alle de store turist attraksjonene, men og til mange av de mindre kjente perlene. Besøk Santa Maria della Concezione, som ble styrt av kapucinermunkene. Her kan bør du besøke krypton under og la deg skremme av kapucinermunkenes mange nifse skjelettornamenter.

Se oversikten over hoteller i Roma her.

Hvis dette ikke helt faller i smak, anbefales en tur til Giolitti eller Il Gelato di San Crispino. Dette er restaurantene som italienerne selv fortrekker, noe som betyr autentisk, italiensk mat. Husk bare å spørre hotellet om å bestille bord så det ikke blir en bomtur. Hvis ditt hotell ligger lenger langt fra disse to restaurantene, så be gjerne om anbefalinger i resepsjonen. Det som er sikkert er at uansett hvor du velger å spise, vil du garantert få smake spennende, italiensk mat.

Finn det spesielle og særegne i Roma


For de som er glad å gå i butikker, har Roma absolutt et stort utvalg. Gå gjerne litt utenfor de store handlegatene. Sidegatene rommer spennende og særegne butikker, med alt fra billige reproduksjoner til spennende og særegne bruksgjenstander. Husk å prute litt på prisene, det er forventet og ikke minst, morsomt. Husk å skrive ned navnet på hotellet slik at du kan ta en drosje tilbake når du er fornøyd med dagens fangst. Når du så kommer tilbake til hotellet, er det absolutt på tide å avslutte luksusweekenden med en herlig middag. Roma er en populær by, så sørg for å bestille reisen god tid i forveien!Legg inn en kommentar

2 Kommentarer

  1. Hvis jeg kan komme med et godt råd for Roma turen. Jeg bodde der for en del år siden. Når vi er i Roma nå, leier vi en bil på flyplassen og kjører til Frascati, det er en liten by rett på utsiden av Roma. I Frascati bor man utenfor bylarmen, og det er kjøligere her om sommeren. Her bor du på et sjarmerende hotel, og går rett ned trappen fra hotellet til togstasjonen hvor man tar toget 20 minutter til Termini. Da er man midt i Roma sentrum og kan se alt man skal se. På kvelden tar man toget tilbake og bor i den sjarmerende landsbyen i stedet. Man kan også ta bilen og se de andre små sjarmerende landsbyene som ligger i fjellene :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Høres ut som et bra forslag det ja!

      Slett