Luksusweekend i Madrid

På dagtid er Madrid byen for ekstravagante palasser, vakre parker og plazas som tar pusten fra en. Natten eies derimot av ”los gatos” – ”kattene” som byens festglade innbyggere kalles. De historiske gatene fylles med glade mennesker på vandring fra barer og klubber som har ingen intensjoner om å stenge for tidlig. Les her om den perfekte weekenden i glamorøse Madrid!

Luksusreise til Madrid


Det er ikke uten grunn at spanjolene liker å ta seg en siesta midt på dagen. Ikke bare er dette et godt valg ut i fra menneskets biologiske klokke, det gir også plenty overskudd til lange kvelder på spennende restauranter og barer. Madrid er et mekka for den som liker å flotte seg med god mat og drikke, samt bo standsmessig på luksuriøse hoteller. Hvis du tidligere bare har vært på Mallorca eller Kanariøyene, er et besøk til Spanias hovedstad en helt annen verden. Pulsen i Spanias hovedstad er vill og utfordrende, og noe enhver traust nordmann burde unne seg å oppleve på egen hånd. Ta med en du er glad i og nyt noen herlige dager i Kongens by!

Bo på de beste hotellene


I Madrid finner du et vell av luksuriøse hoteller med fantastisk god service. De aller fleste er å anbefale, men skal du først bo på et fem-stjerners hotell, hvorfor ikke velge en av klassikerne? Hoteller som Hotel Ritz Madrid eller Gran Melia Fenix og Wellington Hotel byr ikke bare på uovertruffen service, men storslått arkitektur i tillegg. Den klassiske elegansen er til å ta og føle på, og innbyr til pene manerer og ekstravagant bekledning. Blant de mer urbane og hippe designerhotellene blir ofte Silken Hotel Puerta America Madrid og Urban Hotel Madrid nevnt. Disse er ofte tiltalende for oss skandinaver som liker det minimalistiske og enkle, men samtidig luksuriøse og stilrene. Selv valgte vi oss et lite leilighetshotell i bydelen La Latina, som er noen hundre meter fra Puerto del Sol og Plaza Mayor, så absolutt veldig sentralt. L&H La Latina kan anbefales hvis du ikke er avhengig av alle hotelltjenestene.

Gourmetrestauranter og tapas


Den velkjente Michelin-guiden forteller at Madrid kan silte med hele 9 restauranter som har mottatt stjerner i guiden. Fem av disse har to stjerner, mens restauranten Diverxo har tre, en nærmest uoppnåelig bragd. Spansk mat er fantastisk, og ingenting er bedre enn når den serveres av dyktige kokker på velrennomerte restauranter. Skaff deg bord på for eksempel Sergi Arola eller La Terraza del Casino, og opplev herlighetene selv. Hvis et genuint matmarked skulle friste, kan du ta en tur til Mercado de San Fernando, og prøve deg på småretter fra alle verdenshjørner.

For enkle lunsjer kan man gjerne prøve de utallige og hyggelige små tapasbarene, der du nyter en god Cava sammen med fingermat i verdensklasse. Etterpå gjør du som Madrids ”Los Gatos” – henger på en av de hippe barene med en god og gammel Calvados i hånda. Madrid er en særdeles spennende og populær by, så det klnner seg alltid å booke hotell og restauranter på forhånd. Jo tidligere du er ute, desto mer penger er det å spare på hotell og fly.


luksusferie madrid

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer