Strandferie i Castelldefels

Hvis du har lyst til å besøke Barcelona men ikke ønsker i bo midt inne i storbyen, er den lille byen Castelldefels et glimrende alternativ. Du kommer deg raskt fra Castelldefels inn til sentrum av Barcelona med enten taxi, som tar ca. 20 minutter, eller med toget som bruker noen minutter lenger, men som koster en brøkdel. Slik har du muligheten til å kombinere strandferie litt utenfor byen, med en kort reisevei inn til sentrum av Barcelona hvis det frister en dag eller to. Dette er heller ikke noen utpreget turistby, så du slipper å vasse i turister fra hele Europa, du treffer i hovedsak på spanjoler på strendene.

I Castelldefels ligger det en flere kilometer lang strandpromende, hvor også de fleste hotellene ligger. Vi har bodd på flere av de, men kan spesielt anbefale Hotel Playafels og Hotel Bel Air, som begge ligger helt nede på stranden. Fra terrassene nyter du en fantastisk utsikt over stranden og Middelhavet. Dette er kanskje ikke helt topp luksushoteller, men de holder begge en meget bra 4 stjerners standard, og må nesten få ekstra skryt på grunn av helt topp beliggenheter.

Ønsker du heller å bo på et leilighetshotell, kan Masd Mediterraneo anbefales, som er et lite familiedrevet hotell med bare 17 rom. Hotellet har et eget spasenter, gratis wifi og veldig bra utstyrte leiligheter, som ligger bare 50 meter ovenfor strandpromenaden.

Til Castelldefels reiser du ikke for å gjøre så veldig mye annet enn å ligge på stranden på dagen, og spise god mat på en av de mange gode restaurantene som finnes her. Vi kan anbefale blant annet Parilla Argentina Ushuaia med utrolige godt grillet kjøtt, Rincon de Galicia hvis du vil ha sjømat eller Restaurante Spriz for pizza og pastaretter. Hvis dere vil shoppe litt, ligger shoppingsenteret L'Anec Blau med litt over 80 butikker ca 20 minutters gåtur fra strandpromenaden, oppover mot gamlebyen i Castelldefels.

Det skjer ikke så veldig mye i Castelldelfels bortsett fra på stranden, som er full av volleyballnett og andre strandaktiviteter, men det er da også et stille og rolig sted å reise på ferie til. Vil du oppleve litt mer, så ligger Barcelona bare en kvarters kjøretur unna, med sine luksushoteller og alt mulig annet som du kan gjøre i byen.


strand castelldefels

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer