Luksusferie i Villajoyosa

Villajoyosa kalles ofte for Middelhavets perle, og det er ikke uten grunn. Denne fargerike byen ligger en drøy halvtimes kjøring nord for flyplassen i Alicante, og har en av de absolutt beste strendene på hele Costa Blanca. Hvis du vil ta inn på hotell i Villajoyosa eller La Vila Joiosa som er den Valencianske skrivemåten, anbefaler vi å sjekke inn på Hotel Allon Mediterrania! Det finnes også noen andre hoteller i byen, men dette er regnet for å være det beste.
Se tilgjengelighet på Hotell Allon her

Vi bodde der i noen dager nå i sommer, og utover standarden som er veldig bra, er beliggenheten helt fantanstisk. Hotellet ligger midt på stranden, og alle de ganske så store rommene med gratis wifi har egen balkong med havutsikt. Går du lei av stranden en dag, er det supert å slappe av nede ved bassenget, hvor det også finnes en poolbar og restaurant. Rett ved siden av hotellet ligger restauranten T-Class som vi testet to kvelder, og det var noe av det beste vi har prøvd på Costa Blanca. Litt høyt prisnivå men absolutt verdt hver eneste Euro.

Villajoyosa har 310 soldager om året, og mellom mars og november er du nesten sikret sol hele tiden. Byen mellom Alicante og Benidorm er kanskje mest kjent for de fargerike husene som ligger ved strandpromenaden og oppover i byen, og de eldste husene i gamlebyen her er faktisk over 2.600 år gamle.

De langgrunne strendene i Villajoyosa gjør dette til et perfekt reisemål for barnefamilier, men det klare vannet i havet her, gjør også at vannsport som dykking og snorkling er populært. Stranden er over 3 kilometer lang, og i nordenden av stranden ligger havnen hvor det kommer inn fersk fisk hver eneste dag.

Hvis du er i Villajoyosa den siste uken i juli, vil du kunne oppleve festivalen Moros y Cristianos, hvor man feirer seieren over maurerne for nesten 500 år siden. Gjennom gatene i byen er det opptog hvor man viser frem noen utrolige prosesjoner og kostymer som skal gjennskape slaget hvor de kristne tok tilbake byen. Dette er en fantastisk opplevelse.

Fra Villajoyosa har du også kort vei videre nordover til andre populære feriesteder på Costa Blanca. Det tar 10 miutter å kjøre bort til Benidorm, som kanskje er den største partybyen på kysten, og kort etter den kommer du til Albir, Altea og Calpe, som alle ligger som perler på en snor langst den vakre kysten. Hvis du ikke vil bo på hotell, finnes det også leiligheter til leie i gamlebyen som kan anbefales. God tur!

Se oversikt over ledige hoteller og leiligheter i Villajoyosa her


Legg inn en kommentar

0 Kommentarer