Reise på charter eller bestille selv

Bør du velge charter eller bestille reisen på egenhånd, les tipsene her. Det finnes både fordeler og ulemper med begge måtene å reise på. Charterferier er ofte billigere og enklere å forholde seg til, samtidig som kvaliteten er god når du velger rett turoperatør. Bestiller du selv, har du derimot større frihet og slipper å møte naboen i resepsjonen. En god ferie er som regel avhengig av at man planlegger godt. Samtidig lønner det seg som oftest å slå til på de beste tilbudene. Tommelfingerregelen er den at jo tidligere du bestiller, jo mer får du for pengene. Her er noen ting du bør tenke på når du skal velge om du vil på charterferie, eller bestille selv.

Charter ofte billigst og enklest


Fordelene med charterturer og pakkereiser er åpenbare. Du slipper å sysle med flere ting og kan konsentrere deg om å finne det ene rette tilbudet. Du kan enkelt sammenlikne pakker til samme destinasjon, og deretter velge den som passer deg. Til sydenturer er nok charterferier langt mer populære enn å bestille selv. Kravene er litt annerledes enn til enkelte andre ferier; vi vil ha godt hotell, god mat og kort vei til stranda. For familieferier og gruppereiser er også charter ofte å foretrekke. Mange turoperatører har egne løsninger og tilbud som er spesialtilpasset folk som reiser sammen med barn eller i grupper. En annen fordel med charterreiser er at de gir litt høyere forbrukersikkerhet. Du misser ikke en flyforbindelse hvis du først har møtt opp i riktig tid. Du har også kun en instans å klage til dersom du ikke fikk det du betalte for. Som regel er charterferier billigere enn om du bestiller selv. Dette er ikke alltid rett, men om man sammenlikner punkt for punkt, kommer charter oftest billigst ut.

Bestille selv gir økt frihet


Å bestille en pakketur eller en luksuriøs charterferie til syden er som regel billigere og tryggere enn om du ordner alt på egenhånd. Men det finnes unntak. Spesielt dersom du vil reise til en storby eller lignende. Der kan det lønne seg å ta forhandlingene med hotellet på egenhånd. Er du tidlig ute, kan du også finne svært gunstige tilbud på fly. Bakdelen er som nevnt, dersom noe går galt, er det litt vanskeligere å ordne opp selv, og du har kanskje flere instanser du må henvende deg til. En klar fordel med å bestille hotell på egenhånd er at du selv har bedre kontroll på bydelen du bor i. Har du litt lokalkjennskap, eller finner tips på nettet, kan du booke hotell akkurat i det området du ønsker å utforske. Du står også friere dersom du for eksempel bestemmer deg for å ta et par dager ekstra. Uansett hva du velger, ordner du neste tur enkelt på nettet. Deretter er det bare å begynne å glede seg!


chartertur eller bestille selv

Legg inn en kommentar

0 Kommentarer