Luksus på Costa Blanca nord

Costa Blanca er kanskje det mest populære stedet for nordmenn for nordmenn som reiser til fastlandet i Spania, og vi har tidligere tipset om gode hoteller og steder for overnatting i både Guardamar, Villajoyosa og Benidorm. Men Costa Blanca har mye mye mer å by på, både nordover og sørover. På sørsiden av kysten ligger Torrevieja som kanskje er det mest kjente feriestedet for nordmenn, sammen med Playa Flamenca, Zenia, Cabo Roig med flere, men denne gangen vil vi ta turen nordover fra Alicante og forbi Villajoyosa og Benidorm.

Her ligger byene som perler på en snor. Alfaz del Pi, Albir, Altea og Calpe er alle steder hvor mange norske familier har kjøpt seg hus eller leiligheter, men mange velger også å reise hit på ferie i sommerhalvåret. Denne korte strekningen på Costa Blanca inneholder egentlig alt man har bruk for på en ferietur, nydelige strender, flott natur, restauranter i toppklasse og flere veldig gode hoteller. For å gjøre letingen noe enklere, finner du her noen bra anbefalinger på overnatting på denne kyststripen.

Alfaz del Pi - Hotel Moli Boutique
Det sinnes ikke så veldig mange i Alfaz del Pi, da denne byen egentlig har mest feriehus og leiligheter, men et veldig bra alternativ hvis dere vil bo på hotell i Alfaz er Hotel Moli Boutique. Dette er et nytt og ganske lite hotell med bare 3 stjerner, men standarden er mye høyere enn hva man vanligvis får på et 3 stjerners hotell.

Albir - Hotel Kaktus Albir
Hvis du heller vil bo nede ved stranden i Albir, er Kaktus Albir hotellet du skal velge deg. Bare 10 meter fra den kjente strandpromenaden i Albir, ligger dette hotellet med områdets kanskje beste beliggenhet. Selv om dette 4 stjerners hotellet ligger på stranden, har det både et innendørs og utendørs basseng. Alle rommene har også en egen balkong!

Altea - SH Villa Gadea
Rett utenfor sentrum av Altea ligger et av de absolutt beste hotellene på Costa Blanca! SH Villa Gadea har en eksepsjonell havutsikt, et eget spasenter med thalassoterapi og et meget imponerende bassengområde. På en av hotellets 4 restauranter spiser du som en konge, enten lokal eller japansk mat. Hotellet har 5 stjerner og en service som du kan forvente!

Calpe - Hotel RH Ifach
Kun 250 meter fra stranden La Fossa sentralt i Calpe, ligger dette hotellet med en fantastisk utsikt rett mot den kjente klippen Peñon de ifach som preger alle postkort fra Calpe. Her får du all-inclusive og alle rom har egen balkong. I Calpe er et besøk ned til fiskehavna obligatorisk hvor du spiser enten lunch eller middag på en av restaurantene der. Ferskere sjømat skal du lete lenge etter!

Hvilken by du skal velge deg på Costa Blanca må du nesten bestemme selv, men en fin måte å oppleve kysten på, er å overnatte 3-4 netter på hvert sted. Da finner du ut hvilken plass du liker best til ditt neste besøk, for har du en gang reist til Costa Blanca kommer du garantert tilbake. God tur!Legg inn en kommentar

0 Kommentarer